Πέντε προορισμοί – εγγύηση για χιονισμένα Χριστούγεννα στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού!

Κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί 100% «λευκά» Χριστούγεννα, αφού ο καιρός είναι συνήθως απρόβλεπτος στις περισσότερες γωνιές του κόσμου.

Για όσους λοιπόν τα Χριστούγεννα, εκτός από τα μελομακάρονα και τους κουραμπιέδες, είναι συνυφασμένα και με το λευκό χιονισμένο τοπίο, ιδού πέντε προορισμοί – εγγύηση για χιονοπόλεμο ανήμερα της 25ης Δεκεμβρίου στην Αμερική.

1. Βοστώνη, Μασαχουσέτη

alice-donovan-rouse-63187-1068x713.jpg

Η αποικιακή ιστορία της Βοστώνης, ενός από τα μεγαλύτερα αστικά κέντρα των ανατολικών ΗΠΑ, ζωντανεύει ξανά κάθε Χριστούγεννα, με εκδηλώσεις σε όλη την έκταση της πόλης.

Τα δύο μεγαλύτερα χριστουγεννιάτικα δέντρα βρίσκονται σε δύο από τα πλέον ιστορικά σημεία της πόλης, το ένα στο Boston Common, δημόσιο πάρκο το οποίο δημιουργήθηκε το 1634 και το άλλο στην Αγορά του Faneuil Hall, που υπάρχει από το 1742.

Στη δεύτερη, αφιερώστε 7 λεπτά για το Blink!, light show στο οποίο χρησιμοποιούνται περισσότερα από 350.000 φώτα τύπου LED για να φωτίσουν τον ορίζοντα, με τη συνοδεία εορταστικών ασμάτων.

Μια από τις πλέον γνωστές συμφωνικές ορχήστρες στην Βοστώνη, η Boston Pops, δίνει πολλές συναυλίες στο Symphony Hall καθ’ όλη τη διάρκεια του Δεκεμβρίου, στο πνεύμα των Χριστουγέννων.

2. Τάος, Νέο Μεξικό

2534800506_2562e9395a_o-1068x801.jpg

Κουλτούρες και πολιτισμοί αναμειγνύονται πανέμορφα στο Τάος του Νέου Μεξικού, ορεινό τοπίο στις νοτιοδυτικές ΗΠΑ, φημισμένο μεταξύ άλλων για την Κοιλάδα του Σκι, όπου οι φίλοι των χειμερινών σπορ επιδίδονται στο αγαπημένο τους άθλημα. Η ισπανική αποικιακή κληρονομιά αναμειγνύεται με χρώματα του Μεξικού και όλ’ αυτά σε αμερικανικό έδαφος.

Τα Χριστούγεννα οι ντόπιοι αναπαριστούν την αγωνιώδη αναζήτηση καταφυγίου από την Παρθένο Μαρία και τον Ιωσήφ, ψέλνοντας κάτω από ένα τυχαίο σπίτι στην πόλη, ενώ το πλήθος ακολουθεί κρατώντας κεριά.

Την παραμονή των Χριστουγέννων, στο χωριό Τάος, το οποίο οι γηγενείς Αμερικανοί είχαν κατοικήσει ήδη πριν από 1.000 χρόνια, ο αρχιεπίσκοπος του Σάντα Φε ψέλνει τον Εσπερινό, τον οποίο ακολουθεί μια πομπή με πυρσούς στους δρόμους, προς τιμήν της Παναγίας.


3. Ντορ Κάουντι, Γουϊσκόνσιν

3138919033_b042061646_o-1068x740.jpg

Εξέχοντας σαν στενή λωρίδα μέσα στη λίμνη Μίσιγκαν, από τη χερσόνησο του Ντορ Κάουντι δεν λείπουν οι καλοκαιρινοί επισκέπτες, μιας και η περιοχή είναι γνωστή για τις κερασόπιτες και τις ψαρόσουπές της. H cozy πλευρά της όμως φανερώνεται το χειμώνα.

Οι μικρές κοινότητες του Ντορ Κάουντι από τον Όρμο Στέρτζον ως τον Όρμο Σίστερ  οργανώνουν διάφορες εκδηλώσεις, από «σεμινάρια» παραγωγής μελόπιτας κατ’ οίκον μέχρι χριστουγεννιάτικες παρελάσεις. Στην περιοχή χρησιμοποιούνται ακόμη άμαξες τις οποίες σέρνουν άλογα, που σας οδηγούν από τον ένα γαστριμαργικό προορισμό στον άλλο, σε μια πραγματική γιορτή για τους καλοφαγάδες.


4. Άσπεν, Κολοράντο

instagram-com-jamie_fenn-422039-1068x764.jpg


Με ετήσιο μέσο όρο χιονόπτωσης τα 4,5 μέτρα, το Άσπεν φαντάζει προφανής επιλογή. Στα Βραχώδη Όρη, 319 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Ντένβερ, φημίζεται για τα θέρετρα σκι και για τις πολυτελείς συνήθειες κατοίκων και επισκεπτών.

Κάθε χρόνο στην πόλη διοργανώνεται το event «12 ημέρες του Άσπεν», κατά τις οποίες η πόλη χορεύει σε χριστουγεννιάτικους ρυθμούς. Σε δεκάδες εκδηλώσεις, οικογένειες και ταξιδιώτες επιδίδονται σε διάφορες δραστηριότητες, τραγουδώντας κάλαντα σαν… χορωδίες και συμμετέχοντας σε πάρτι στα οποία φτιάχνουν χριστουγεννιάτικες κάρτες και στολίδια. Στο Άσπεν θα συναντήσετε αληθινούς ταράνδους που ενθουσιάζουν τα παιδιά, ενώ μπορείτε να περάσετε μια βόλτα από το πολυσύχναστο Cooper Avenue Mall για δωρεάν ζεστή σοκολάτα και χριστουγεννιάτικα γλυκίσματα.

5. Σικάγο, Ιλινόι

chicagosnow.jpg

Η μεγαλύτερη πόλη των μεσοδυτικών ΗΠΑ… του δίνει και καταλαβαίνει τα Χριστούγεννα. Περισσότερα από ένα εκατομμύριο λαμπιόνια στολίζουν τα 200 και πλέον δέντρα κατά μήκος του Magnificent Mile, της αχανούς εμπορικής λεωφόρου της πόλης. Στο φημισμένο Navy Pier, πάλι, πολυχώρο αναψυχής επίσης στο κέντρο του Σικάγο, στις όχθες της λίμνης Μίσιγκαν, υπάρχει το Winter WonderFest, για πατινάζ κλειστού χώρου και άλλες χειμερινού τύπου δραστηριότητες.

Η επιτομή των Χριστουγέννων στο Σικάγο ωστόσο είναι η Christkindlmarket, η οποία λειτουργεί από τα τέλη Νοεμβρίου μέχρι και το τέλος των χριστουγεννιάτικων εορτών, όπου μπορείτε να αγοράσετε από μικροσυσκευές και χειροποίητα προϊόντα μέχρι τοπικές λιχουδιές, γλυκά και ζεστό κρασί.

πηγή



Alexis Jei